Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@04:18:56 GMT

طرز تهیه شله‌زرد نذری

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۵۸۶۷

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه شله‌زرد به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است.

خبرگزاری میزان - همشهری آنلاین نوشت: شله زرد یکی از دسر‌ها و شیرینی‌جات ایرانی است که معمولا در مراسم یا مناسبت‌های مختلف به عنوان نذری پخته می‌شود و با آن از مهمانان پذیرایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شله زرد حاوی انواع ویتامین‌های A, C, D، گروه ویتامین‌های B مانند B ۱, B ۲, B ۶، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این دسر معده و قلب را تقویت و درد‌های روماتیسمی را برطرف می‌کند؛ شله زرد خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین می‌برد. این دسر نشاط‌آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است.

شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند. شله زرد برای مبتلایان به سوء هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است و نقش مؤثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو نیز مفید هست؛ از مواد تشکیل‌دهنده آن می‌توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد.

نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی می‌گوید شله زرد را باید با برنج ایرانی اعلا درست کرد. به گفته وی، برای آنکه رنگ زعفران به جسم برنج برود می‌توان برنج را یک روز پیش از پخت، همراه با زعفران خیساند.

مواد لازم (برای ۸ نفر)

برنج ۲ پیمانه

روغن یک قاشق غذاخوری

شکر ۴ پیمانه

زعفران یک مثقال

کره گیاهی ۵۰ گرم

گلاب یک پیمانه

خلال بادام به مقدار لازم

► مرحله اول

ابتدا برنج‌ها را بشویید و آن را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید. سپس قابلمه‌ای بردارید و آن را روی حرارت نسبتاً زیاد قرار دهید. سپس منتظر بمانید تا آب جوش بیاید.

► مرحله دوم

زمانی که آب برنج جوش آمد، برنج‌ها را داخل آن بریزید و در قابلمه را به صورت نیم بسته قرار دهید. دقت کنید که در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.

► مرحله سوم

زمانی که برنج‌ها باز شدند و آب را در خود جذب کردند، حرارت گاز را کم کنید و شروع به هم زدن برنج کنید.

► مرحله چهارم

در این مرحله منتظر بمانید تا برنج شما شفته شود و کاملاً وا برود. سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. اگر حس کردید که برنج در حال سفت شدن است اصلاً نگران نباشید چراکه با افزودن شکر، برنج شما دوباره شل می‌شود.

► مرحله پنجم

پس از اینکه یک ربع به صورت مداوم آن را هم زدید باید زعفران ساییده شده را با آب جوش دم کنید.

► مرحله ششم

خلال‌های بادام را در یک پیمانه گلاب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد.

► مرحله هفتم

در این مرحله زمانی که زعفران شما دم کشید آن را به برنج خود اضافه کنید سپس مخلوط خلال بادام و گلاب را به آن اضافه کنید.

► مرحله هشتم

به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را آرام هم بزنید. سپس کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید. برای شفاف‌تر شدن شله‌زرد می‌توانید از مقداری روغن مایع استفاده کنید.

► مرحله نهم

در این مرحله پس از اینکه کره به مدت ۱۰ دقیقه با مواد جوشیده شد، شعله گاز را خاموش کنید و در قابلمه را بگذارید تا کاملاً دم بکشد.

► مرحله دهم

پس از دم کشیدن شله‌زرد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین، خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.

نکات کلیدی در تهیه شله‌زرد

۱- برای اینکه شله زردتان آب نیندازد اجازه دهید به خوبی و کاملاً دم بکشد.

۲- مقدار زعفران شما باید به حدی باشد که شله زردتان به رنگ نارنجی درآید.

۳- هنگام پخت برنج از اضافه کردن آب خودداری کنید چراکه باعث آب انداختن شله زردتان می‌شود.

۴- از آنجا که پودر هل سیاه است و رنگ شله زرد را تغییر می‌دهد در صورت استفاده از آن بهتر است پودر هل را مستقیماً داخل شله زرد نریزید و از روش‌های زیر استفاده کنید:

► پودر هل را داخل یک دستمال بریزید و گره بزنید و داخل یک لیوان بگذارید و آب جوش روی آن بریزید. بعد از دو ساعت در بیاورید و فشار بدهید و بگذارید که ته نشین شود. وقت اضافه کردن هل که رسید، فقط آب روی هل‌های ته نشین شده را به شله زرد اضافه کنید.

► مقدار لازم هل با پوست را بردارید و پوست آن را چاک بدهید و داخل یک ظرف بگذارید و روی آن آب جوش بگذارید و در ظرف را هم ببندید. بعد ظرف را به روش بن ماری حرارت بدهید به مدت نیم ساعت تا اسانس هل خارج شود. وقت اضافه کردن هل که رسید هل‌ها را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد اضافه کنید.

► نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه‌ای که انتخاب می‌کنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج می‌گیر
ید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۶ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.

بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج و خطرناک غذایی در ماه رمضان

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: ترفندهای آشپزی شله زرد

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترفندهای آشپزی شله زرد استفاده کنید اضافه کنید شله زرد آب جوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است

به گزارش خبرنگار مهر، بابک مؤمنی پیش ازظهر پنجشنبه در دیدار با امام جمعه آمل تولید محصول سالم و طیب، توجه به الگوی کشت و بهره برداری از جنگل با توجه به اقلیم، استفاده از افکار و سیاست‌های کشور هلند در بخش کشاورزی برای بهره برداری از علم روز کشاورزی، توجه و برنامه ریزی برای تأمین نهاده‌ها، سوخت و آب کشاورزی، حمایت از محصولات تولیدی استان و برنامه ریزی در راستای خرید محصولات کشاورزی استراتژیک تولیدی و کمک به رشد اقتصاد کشاورزی و تنظیم برنامه بلندمدت انتظارات امام جمعه آمل از سازمان جهاد کشاورزی مازندران بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ضمن گرامیداشت روز معلم و تسلیت ایام شهادت امام صادق (ع)، جایگاه کشاورزی، صنعت و گردشگری شهرستان آمل در سطح کشور را ویژه دانست و گفت: بالاترین تولید استان در کشت برنج مربوط به دشت هراز و شهرستان آمل بوده و تولید محصولات کشاورزی استراتژیک و تأمین امنیت بازار پایتخت کشور از سوی این استان خود مبین جایگاه ویژه مازندران در کشاورزی کشور است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان آمل ثابت کرد تولید محصولات کشاورزی از لحاظ اقتصادی می‌تواند وارد رقابت با اقتصاد صنعتی شود.

وی افزود: مسائل و مشکلات فراوانی در بخش کشاورزی وجود دارد که این سازمان با تمام توان در حال پیگیری موضوعات می‌باشد و به همین منظور انتظاراتی هم در راه خدمت رسانی مناسب‌تر به بهره برداران بخش کشاورزی از ائمه جمعه و جماعات دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی مازندران در نظر دارد در راستای تحقق شعار سال، استفاده از مشارکت مردمی را سرلوحه امور خود قرار دهد که در این راه نیازمند سازماندهی نظام‌های مردم نهاد مانند اتحادیه‌ها و نظام‌های صنفی است و کمک ائمه جماعات بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

این مسئول تصریح کرد: حفظ کاربری اراضی به عنوان یکی از محورهای برنامه‌ای باید با ارائه پیوست فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 6094989

دیگر خبرها

  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟/ توافقات اولیه سریال
  • فوتشال در مازندران؛ فوتبال در گل و شُل شالیزار
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی که باید بدانید
  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه
  • فصل نشا با چاشنی فوتشال در مازندران
  • تصاویر | نشاء برنج در گیلان
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • فوت‌وفن تهیه دلمه برگ مو / ترکیب سبزی دلمه برگ مو؛ برای نرم و ترد شدن برگ‌های مو چه کنیم؟